CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, May 5, 2011

~050511~

Bila aku kenangkan hari ni, takdelah apa yang special sangat pun..hari-hari biasa yang dilalui oleh gadis biasa..wah!gitu..macam biasa..datang kerja dengan hati yang semakin tak ikhlas..or boleh aku kata langsung tak ikhlas.. ;) ade boyfriend pun sama cam takde..still being alone..bosses yang bossy..biasalah tu..hari-hari pun aku lalui benda tu..kecuali part yang tak ikhlas tu la..yang tu baru akhir-akhir ni je..huhu..cuma hari ni sunyi sikit sebab seorang daripada bos tu takde..ntah ke mana hilangnya..selasa nanti baru balik..aku harap aku tak sempat jumpa dia la sebelum aku blah..oh ye..lupa pulak nak bagitau..aku akan start kerja baru..16 mei nanti..dengan gaji yang berkali ganda lebih mahal..adoi..macam kerek je bunyinya kan..takde..cuma nak bagitau yang aku puas hati sebab ada je orang yang lebih hargai aku daripada bosses yang bossy tu..


Bila aku fikir balik, betul apa orang selalu kata..tak semua yang kita nak kita boleh dapat..kadang-kadang yang kita tak nak tu lah yang datang pada kita..banyak yang berlaku pada aku..dari dulu..sekarang ni ada satu perkara..tapi aku tak nak state kat sini..nanti dikata tak bersyukur pulak..maklumlah..aku kan tak boleh cakap lebih-lebih..nanti jatuh pulak kuasa dan ego orang sebab terpaksa mengaku salah sendiri..jadi, akulah yang kena bertanggungjawab ke atas semuanya walaupun aku rasa aku pun ada hak untuk dapat perhatian yang sepatutnya aku dapat daripada orang yang katanya sayangkan aku..terfikir kata-kata sahabat aku petang tadi.."tu maknanya apa?dia tak sayang sangat kat kau lah!hahaha!"..ada betulnya juga aku rasa..mungkin ni masa untuk aku balik ke tempat asal aku..aku dah terbang terlalu tinggi..berangan je cik su ni..haih!tapi pesanan seseorang pun ada betulnya.."ALLAH always knows what's best for us..so always pray..and don't stop praying"..aku leka sangat dengan nikmat yang DIA bagi..sekarang DIA mungkin nak bagi peringatan kat aku..tengok dari positive side lah..

Penyelesaiannya?I must lead a happy single life..it's for my own good..kena selalu ingatkan diri sendiri lah.."Tolong ingatkan aku..kisah kau tersedar..hanya saku penyeluk masa"..memang betul tu..dia hanya saku penyeluk masa.. :)

2 comments:

Fatimahtul Zahrah bt Zulkefly said...

thumbs up!

adeqmanje said...

cik ty: thumbs up?for me or for this entry?nak jadi penulis ni.. ;)