CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, May 10, 2011

~100511~

Hujung minggu yang terbaik..itu je yang aku boleh gambarkan pada keadaan aku sekarang..gaji tak masuk, jatuh tangga sampai tulang pelvis kiri bengkak..memang sangat menarik..terlalu menarik sehingga aku perlu survive sampai hari ini..nasib baik encik lelaki ada..kalau tak, naya..

Tentang gaji tu, aku rasa memang nak meletup dah ni..kalau ikutkan hati, memang aku nak berambus je..geram!kerja semua nak pantas, nak efisyen, nak cepat..tapi gaji, company ni lah yang paling liat nak bayar..langsung tak pandai nak hargai pekerja..sebab tu pekerja kau hari-hari maki kau dan doakan kau mati..tahu?!oh ye..by the way, aku tahu memang kau akan baca ni sebab kau memang suka nak baca blog aku..kan kau silent reader terhormat aku kan..sebab tu aku suka nak berterus-terang kat sini..biar kau tahu yang aku sebenarnya memang dah terlampau amat muak nak kerja dengan kau dan mak bapak kau yang ntah apa-apa tu..nak salahkan payment kerajaan konon..sekali kena dengan bukti, amek kau!terdiam tak terkata terus..baru kau tau kan..kalau hari ni kau masih tak clearkan gaji, aku pula yang akan ke pejabat buruh tu nanti..tengok lah..awas kalau aku yang pergi!oh..lagi satu..aku tak hairan pun kalau kau nak buang aku..sebab kau jugak yang akan rasa sakitnya..dahlah pekerja semakin kurang, buang aku yang setiap hari kau panggil untuk buat semua kerja kau termasuk menjawab panggilan dan e-mail cacai-cacai kau tu..so, kalau kau rasa berbaloi untuk buang aku, buanglah..carilah pulak pekerja yang boleh bertahan macam cacai kau yang dah sememangnya ada di ofis ni..cuma aku nak ingatkan kau lah..diorang tu semua, nampak je baik depan kau..belakang kau, diorang pun sama je macam kitorang yang bencikan kau ni..mengutuk tak ingat dunia..kau je yang tak tahu kan..sila lah terima hakikat dan kenyataan ye..sebab aku rasa tak lama lagi company kau ni akan bankrupt..sebab dah ramai orang yang kau aniaya..fikirlah..

Kepada encik lelaki, terima kasih kerana menjaga I sepanjang kejatuhan I..maksud I, kejatuhan dari tangga lah..hehe.. ;p

4 comments:

amir said...

jangan la marah2 sangat akak. dugaan ni. tapi..macam tak patut jugak boss tu kot

adeqmanje said...

ya ALLAH dik..lame dah ni akak sabar tau..adoi..smpai hari ni gaji tak dapat2 lagi.. :(

mariatul_m0hamadiah said...

hahahaha.. memang marah betul ni!

Mat Lentik said...

marah lagi uol. sial jek. aku pernah kene tau. time aku dulu... company cina. mintak tu mintak ni... xleh bercakap time keje. peg mesyuarat sume. walhal jual wafer jek!!! xke ko gile dgr? haha. then duit gaji men tangguh2... org mcm ni... mmg satu tempat je sesuai. LIANG LAHAD! agree? :P